Известие

Collapse
No announcement yet.

4-ри бутални спирачни апарати Brembo от GTV 3.0 на 156 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 4-ри бутални спирачни апарати Brembo от GTV 3.0 на 156 2.4 JTD

Интересува ме дали този вариант е удачен за ъпгрейд на предните спирачки.
    Колкото повече информация науча толкова по добре.

Поздрави!
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Да удачно е,планки и дискове за друго не се сещам.
    156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
    KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
    Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
    Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Въпроса е дали има особено голям смисъл.В мазето ми виси едно брембо от 166 и още не мога да се наканя да метна едни 300,350лв.за да го монтирам.Все си мисля обаче,че с едни армирани маркучи и едни накладки от висок клас ефекта ще е същия като от монтажа на брембо.Но нека да кажат по запознатите колеги.
      Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

Определено армирани маркучи и накладки е по евтин вариант и вече съм го обмислял,но ми се иска да разбера колко голям е филма със цялата тази работа.

Comment

Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
          Определено армирани маркучи и накладки е по евтин вариант и вече съм го обмислял,но ми се иска да разбера колко голям е филма със цялата тази работа.
          Ела да ти дам да покараш малко Кросвагона ако идваш към Варна и ще разбереш че разликата е огромна
          Е, тук е на 330 мм а не на 305 като при GTV-то , но Брембото си е Брембо! Поне аз открива огромна разлика в сравнение с предната 156-ца!
          При 305 и 310 мм не можеш да караш в по малки джанти от 16-ки а при 330 минимума ти е 17-ки.
          АКО бях на теб щях да си търся направо шенкели от Кросвагон и да не правя никакви приправяния а директно да ги монтирам!
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Според мен, освен ако не си 300+ коня и не караш постоянно на макс с резки спирания почти до 0, то големи апарати и дискове не ти трябват. Чисто визуално изглежда "гот", ако това целиш - слагай смело

Лично аз нямах никакви проблеми със спирачките и спирането на писта Серес, а времената които давам не са по-зле от коли с 4-5-6-8 бутални апарати и гоУеми дискове. Карах със стоковите спирачки (еднобутални апарати 284мм нарязани дискове и по-спортни накладки. Така, че сам си прецени дали на този етап има нужда да набиеш едни 1000++лв за апарати, ремонтен комплект, накладки, дискове, планки, маркучи...
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
              Ела да ти дам да покараш малко Кросвагона ако идваш към Варна и ще разбереш че разликата е огромна
              Е, тук е на 330 мм а не на 305 като при GTV-то , но Брембото си е Брембо! Поне аз открива огромна разлика в сравнение с предната 156-ца!
              При 305 и 310 мм не можеш да караш в по малки джанти от 16-ки а при 330 минимума ти е 17-ки.
              АКО бях на теб щях да си търся направо шенкели от Кросвагон и да не правя никакви приправяния а директно да ги монтирам!
              С удоволствие Иво,но съм в Англия в момента.Може би на феста ще направя едно кръгче ако идваш.

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
              Според мен, освен ако не си 300+ коня и не караш постоянно на макс с резки спирания почти до 0, то големи апарати и дискове не ти трябват. Чисто визуално изглежда "гот", ако това целиш - слагай смело

Лично аз нямах никакви проблеми със спирачките и спирането на писта Серес, а времената които давам не са по-зле от коли с 4-5-6-8 бутални апарати и гоУеми дискове. Карах със стоковите спирачки (еднобутални апарати 284мм нарязани дискове и по-спортни накладки. Така, че сам си прецени дали на този етап има нужда да набиеш едни 1000++лв за апарати, ремонтен комплект, накладки, дискове, планки, маркучи...
              Прав си,докато не си намеря правилните шенкели ще съм на план "В".Спрял съм се на армирани маркучи Wezmoto,вентилирани дискове на Мтес и накладки EBC Greenstuff,Brembo или нещо от този клас.
              Благодаря на отзовали те се!

Comment

Working...
              X